Att hitta långivare och banker som accepterar låntagare med betalningsanmärkning kan vara svårt om man letar på egen hand, men via Comboloans lånetjänst finns flera långivare och banker där det går att bra låna med betalningsanmärkningar.

Betalningsanmärkning, vad är det egentligen?

En betalningsanmärkning får man och man inte har betalat en räkning eller skuld i tid. Betalningsanmärkningen ligger vanligtvis kvar i kreditupplysningsföretagens register i 3 år efter att skulden reglerats. Under tiden man har en betalningsanmärkning så kan det vara svårt att få lån hos olika långivare och banker. Betalningsanmärkningen anses öka risken på kunden, då den indikerar att kunden tidigare inte skött sin ekonomi ordentligt och enligt bankernas riskprognoser ökar då sannolikheten att ett sådant beteende kan hända igen.

Ja, man kan få låna med betalningsanmärkning via Comboloan

Comboloans ambition är att hjälpa dig som kund med ett bra lån oavsett vilken ekonomisk situation du befinner dig eller din ekonomiska historik ser ut. Långivare som accepterar betalningsanmärkning fokuserar i sin kreditbedömning mer på framtida betalningsförmåga än din kredithistorik. Genom en bred panel med långivare och banker har vi möjlighet att hjälpa fler låntagare med att hitta långivare och banker som accepterar kunder trots betalningsanmärkningar. En grundförutsättning hos de flesta långivare och banker är att skulden är reglerad, dvs att skulden har betalats tillbaka. Att sedan själva betalningsanmärkningen ligger kvar är alltså i sig inte en anledning för avslag hos de långivare os generellt accepterar låntagare med betalningsanmärkning.

Att samla privatlån kan sänka månadskostnaden

Har du en ansträngd ekonomi så ska såklart undvika att belåna dig mer. Men det kan det vara klokt att försöka samla dyra privatlån och krediter i ett lån. Genom att samla alla lån i ett större lån, erbjuder många banker och långivare en lägre ränta på totalbeloppet, vilket gör att den totala månadskostnaden för lånen minskar. Dessutom är det enklare att bara behöva hålla koll på återbetalning av ett lån, istället för flera stycken med olika ränta och återbetalningstid.

Kronofogden

En betalningsanmärkning uppstår när man missköter betalning av hyra, räkningar eller avbetalning av lån eller andra typer av skulder. Om man missar att betala sina räkningar, eller helt upphör med att betala, kommer en betalningsanmärkning att registreras av det kreditupplysningsföretag. Om skulden inte regleras trots påminnelser eller inkassokrav, skickar kreditgivaren ärendet till Kronofogden för att få skulden reglerad. När ett så kallat betalningsföreläggande tilldöms blir man registrerad hos Kronofogden. Skulden kan regleras betalning. En betalningsanmärkning har då noterats hos kreditupplysningsföretagen och från och med den dags skulden är reglerad så stannar altså betalningsanmärkningen i 3 år.