Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Halloj,

Inom några dagar släpps lägenheter i ett nytt bostadsprojekt på kungsholmen. Läget är ett kvarter från västermalms strand.

Jag har lagt märke till ett par lägenheter som ligger på bottenvåningen med uteplats mot innergården. Insyn från gatan finns om någon är riktigt lång, men gatunivån utanför är ganska mkt lägre så det kanske kan jämföras med en halv trappa upp från gatuplan. Det är kök och vardagsrumsfönster som vetter mot gatan.

Prislappen ligger på strax över 41k per kvadratmeter, vilket känns prisvärt.

Många faktorer påverkar dock framtida värde, men om priserna är ungefär desamma som idag, är 41k per kvadratmeter okej för en lägenhet längst ned i huset? (jag spekulerar inte i framtida uppgång så kommentarer angående det undanbedes).

Tacksam för synpunkter för jag har nämligen aldrig bott på bottenvåningen så jag vet inte riktigt hur prisbilden är där.

Företaget som säljer har också någon slags försäkring så man kan bryta förhandsavtalet mot max 5 % av köpeskillingen, vilket kan vara användbart eftersom inflyttning är 2014/2015 och då vet man inte alls hur priserna kommer stå sig och om man kan sälja sin gamla lägenhet till okej pris.

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Priser på bottenvåningen ligger i regel högre än högre upp i byggnaden och kan jämföras med att bo högst upp (jämföras, inte likställas). Ju närmre mitten du kommer, desto billigare bör bostadspriset ligga på och ju längre ner alternativt upp, ju högre.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Att bo på bottenvåningen uppskattas av en del mer än en lägenhet med balkong . Andra -ofta de som är lite ängsliga av sig- tycker det känns för utsatt( både för insyn o inbrott) själv gillar jag frihetskänslan i lägenhet längst ned . Ingen hiss att vara beroende av och man slipper ta hänsyn till de som bor under när man sköter sina växter. Så svaret är väl: om man hittar rätt köpare står sig värdet bra. Ska du köpa nyprod. bör du bevaka marknaden noga om du idag har en bostad som ska säljas. Du vet inte hur marknaden ser ut när du ska flytta. Äger du inte din bostad idag är det bara att köra ! Om du vill bo i området. Men tänk på att även bankerna kan strama åt villkoren... Och det går ju inte att få ett Lånelöfte idag som gäller 1-2 år
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Försäkringen att du kan hoppa av är inte mycket värd. Innan det är så nära inflyttning at man vet hur marknaden ser ut när det är dags att sälja det man ska flytta från har det skrivits nya avtal . Som du inte kan ta dig ur. Tillval mm ska göras ca ett år innan och sedan går det inte att ångra sig.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

I lägenheten vill man kunna röra sig fritt utan insyn från andra. Tror man blir mera van om det är samma granne som ser in än om det är okända personer på gatan. Jag skulle satsa på en lägenhet så högt upp som möjligt eftersom det ger mera frihetskänsla och en ljusare lägenhet.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Priset på bottenvåning är absolut inte högre än några trappor upp. Tvärtom har man som tumregel att du kan dra av ca 10% på snittpriset för nedre botten. Jag tycker detta stämmer väl överens med min erfarenhet efter att varit ganska aktiv på bostadsmarknaden senaste åren. Detta gäller åtminstone i Stockholms innerstad.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

12-02-01 09.14
jag håller med, när de prissätter nyproduktion går priserna uppåt med våningsplanen.
Men det går inte riktigt att jämföra med innerstadens bottenvåningar.
Få av dem har en fin uteplats till lägenheten. Det finna många som föredrar en stor uteplats
framför en trång balkong.
Man kan ha stora krukor med växter, vilket är svårt på balkong.
Man kan grilla, många föreningar tillåter ej grillning på balkongen...men på uteplats -om man använder gasolgrill. Många föreningar har också grill på gården, den blir lättare att använda om man
inte bor 8 tr upp. !
Jag kan också tänka mig att det är mycket enklare det är att bo med barn om man har
en bostad med utgång direkt från lägenheten.

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet