Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej,

Ni som fortfarande har Swedbanks 2-månaders rörligt. Vilken ränta har ni nu?

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Vi har kvar vårat 2-mån bolån fastän de velat byta ut det till 3-mån med sämre vilkor.
Just nu ligger det på 3.22% efter månadsskiftets räntesättning.
Som lägst låg vi 1.03% för något år sedan. Det var tider det....hehe!!!!
Kvarvarande lånebelopp efter amortering över åren ligger just nu på 737500kr
Vi amorterar 3750:- per månad. Löptiden är beräknad till 20 år vid låntagandet.

Fördelen med rörligt är att man snabbt kan beta av skulden ifall man skulle komma
över en större slant (såvida man inte hellre vill ha den värmandes bankkontot)
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Vårt ligger på 3.34 efter månadsskiftets räntesättning. Dessa 2-månaders lån är lite speciella numera, det går inte att extra amortera eller ändra amorteringens storlek. Enligt min bankman så är dessa låsta i systemet så det går inte att ändra något alls. Inte på ett lokalt Swedbank kontor i alla fall.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Vi blev kallade till Swedbank för att de skulle se över vår ekonomi. Snart framkom det att de ville byta våra 2 månaders räntor till 3 månader istället. Enligt bankmannen finns inte 2 månaders räntor mer och de kunde erbjuda en fast ränta - mycket förmånligt, enligt honom själv - då skulle de binda våra 3 lån i ett år. (1.5 miljoner uppdelat på 500 000 x 3).
Eller att vi band något utav dem - men bankmannens uppdrag var att vi skulle ta bort våra 2 månads räntor .
Vad är vinsten att vi tar bort dessa 2 månaders räntor .
Känner mig mycket vilsen - kan någon ge mig råd hur/vad som är bäst vid denna situation.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

2-månaders räntan är bundna till Stibor räntan +en marginal för banken som sattes när du tog lånet. 3-månaders är inte bundna till någon referensränta och kan höjas godtyckligt av banken. Låt dom inte lura dig att byta bort 2-månaders lånet! Bättre vilkor får du aldrig i längden. Banken har en mycket sämre marginal på 2-månaders så därför vill dom få dig att byta till 3-månaders.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Vad har banken för möjlighet att säga upp 2-månaderslånet?
Någon begränsning verkar ju finnas eftersom de är så offensiva i att försöka förmå folk att ändra dem frivilligt.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag har swedbanks helt rörliga lån och idag ligger det på 3,00%. Är rädd för att förlora det i sommar då lånets villkorsändringsdag inträffar. Någon som vet om det sker automatiskt?
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Inget sker automatiskt, du kommer att få ett brev från banken när vilkorsändringsdagen närmar sig där banken bjuder in er till samtal alt. "erbjuda" en tremånadersränta om inget görs. Skall träffa min bank ( Swedbank ) idag och förhandla om mina lån som har vilkorsändringsdag 2011-12-21.
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Jag och min fru ser fram emot en eventuell återkoppling på denna sida gällande omförhandlingen av ditt lån - 2011-12-21. Vi går nämligen själva in i samma diskussion den 9 januari, mot samma bank. Att tillhandahålla underlag och jämförelsesiffror kan bara vara positivt. Håller tummarna för dig. //Niklas
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Skrämmande många som verkar helt ovetandes om sina rättigheter/skyldigheter ang deras egna tagna bolån . Vissa får det att låta som att det är banken som bett de låna. Banken som sätter reglerna. Banken som bestämmer.

förhandling är väl ändå något som är mellan minst två parter? Använd er av det för guds skull!

Tar man ett lån (på flera miljoner för sitt boende för de flesta av oss här) så är det väl ändå ens egen förbannade skyldighet att ta reda på INNAN vad som gäller?!

Skärp er, och God Jul!
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Rättigheter/skyldigheter är inte så enkelt att få fram när det gäller de gamla 2-månaders lånen och de helt rörliga som fanns tidigare. Min bankman påstod att ingen han kände till hade de helt rörliga lånen längre!! och att 2-månaders ..ja ingen vet tydligen på mitt lokala kontor. Swedbank kunde ju i alla fall höja 0,5% för alla med 2-månaders lån efter bankkrisen genom att bara skicka ut ett brev där det stod något i stil med "pga ökade upplåningskostnader så måste vi lägga på 0,5% på 2-månaders rörligt".

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet