Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej,

Har precis varit och förhandlat med en bank ang byggkreditiv ränta på ett nybygge i Lund.
Vi blev erbjudna 3.99% i byggkreditiv ränta och flytta med våra bundna lån i nuvarande fastighet, som är bundna till 2014 till 3.25% ränta .

Vad tror du om denna deal?
Vad ligger en normal byggkreditiv ränta på nu i nuläget?

Tacksam för svar, då vi aldrig byggt hus innan och det är så mycket annant oxå, minst sagt, att sätta sig in i förutom bankräntor…!

Mvh,
Linda

Vill du få hjälp att förhandla dina bolån?


Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Vill för god ordnings skull även tillägga att inga tillkommande kostnader/avg för kreditivet, de bjuder på de 5000:- de normalt tar för att lägga upp kreditivet.

Detta kanske är kotym i bankvärlden, vad vet jag? Men det var ett "försäljingsargument" från denna bankmannen i alla fall.

Mvh,
Linda
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Ingen som kan hjälpa mig härinne? ;D
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Tycker det låter som en ok deal. Vad jag vet, brukar byggkreditiv ligga inom intervallet 4%-5%. Att få lägga över de bundna lånen i tidigare fastighet till 3,25% ärju en fördel om man vill ha bundna lån även i nybygget- räntan på en motsvarande löptid idag till 2014 (motsvarar ca 3 års bindning )
är ju betydligt högre. Banken tjänar naturligtvis på detta, eftersom de får ha er som kunder åtminstone till 2014 :) Jag tycker du skall acceptera dealen
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Hej,

Tusen tack för svaret!
Ja, dealen att behålla och lägga över de bundna lånen gillar vi - men hade liksom ingen riktig kolla på om 3.99% var en bra kreditiv nivå. Men det blir nog som så att vi stannar kvar då vi är supernöjda med vår nuvarande bank!
Av: Ej inloggad (Ej medlem)

Läste i annan tråd att Nordea hade 3.40% så jag hade nog prutat ner det!
Lycka till!

Skriv ett svar

Ej inloggad

Tillbaka till forumet